En vegetarsalat, som er sunn, lett og smaker utrolig godt. Den inneholder i tillegg til quinoa; avocado, egg, rødbetekrem, råstekte grønnsaker og rotfruktchips. Salaten passer godt inn med tanke på ett grønnere bilde og med fokus på gode smakssammensetninger.

Ingredienser

1 porsjon

25 g rødbetekrem
70 g salatmix (se sammensetning lenger ned)
20 g urtedressing (egen oppskrift)
1 stk hardkokt egg (8 min.)
60 g råstekte grønnsaker (brokkoli og blomkål)
40 g avocado (grovkuttet)
10 g solsikkekjerner
20 g rotfruktchips (kjøpes ferdig)

Sprø solsikkekjerner

250 g solsikkekjerner
0,5 l vann
17 g salt
5 ss olivenolje

Salatmix

20 g beter (ass. rå)
40 g salatblanding
10 g råstekte grønnsaker (blomkål/brokkoli -stilker)

Urteolje (base for urtedressing)

1 l solsikkeolje
1 pose spinat (flowpack)
1 bunt flatpersille (eventuelt generelle urterester)
30 g kinesisk hvitløk
2 ts salt

Urtedressing

1 l Yokos naturell
16 g kinesisk hvitløk (finkuttet)
3 ss sitronsaft (fra fersk sitron)
1 ts salt
1 ts svart pepper – grovmalt

Produkter i oppskriften

Plantego' Quinoasalat 1,5 kg pose
Plantego' Quinoasalat 3×1,5 kg
EPDnr: 5 565 668
I Plantego’ Quinoa salat har vi lagt mye omtanke og gode rå…
Les mer

Slik gjør du

1. SKIVING AV BETENE: Bruk rå gul -/rød- /polkabeter. Det er ikke nødvendig å skrelle betene, skyll dem godt og skjær av endene.Kuttes i skiver på mandolin 0,8 millimeter. NB! Det er utrolig viktig at de høvles tynne nok. Dersom de blir for tykke blir de ikke gode å spise. Store beter deles i 2 eller 4 for passe god tyggestørrelse. Skivene legges i vann, legges i separate bakker (alltid ellers blir det fargesmitte). La skivene ligge i kaldt vann i minimum 20 minutter før de brukes.

SPRØ SOLSIKKEKJERNER: Kok opp vann og salt. Hell i solsikkekjerner, kok opp og hell alt over i en sil. Slå kjernene utover et brett og la de tørke/dampe fra seg i 20 minutter. Hell over oljen og vend godt sammen. Sett brettet i ovnen på 220 grader med lav vifte, til de har fått en ristet farge. Ca. 8 minutter.

RÅSTEKTE GRØNNSAKER: Brokkoli og blomkål kuttes i små fine buketter. Stilkene skrelles og høvles på mandolin, oppbevares i vann på kjøl. Disse brukes i salatmixen. Ha bukettene over i en gastrobakk, hell over litt olivenolje og salt. Stekes på 220 grader i ca 4 min. De skal ha fått en tydelig stekeskorpe, samtidig som de skal ha litt tyggemotstand.

URTEOLJE (brukes som base i urtedressingen): Spinat og persille vaskes og tørkes. Alt kjøres sammen i en blender til en helt fin grønn suppe. Helles over i kjele og kokes 10-15 minutter, rør rundt iblant. Viktig at denne kokes på lav temp. Siles gjennom en fin sil. La den renne fra seg uten å presse ut massen.

URTEDRESSING: Bland urteoljen godt sammen med de andre ingrediensene (hvitløk og salt)

SLIK LEGGER DU SALATEN PENT OPP Smør betekrem i bunnen på en pen tallerken. Bland sammen salatmiksen og sprinkle urtedressingen over salaten. Resten av ingrediensene anrettes hver for seg rund salatmiksen, litt som en bowl. Toppes med solsikkekjerner og rotchips

Hva synes du om oppskriften?