Jordbærpikenes vegetariske quinoasalat

Enkelt
min.
En vegetarisk salat, som er sunn, lett og smaker utrolig godt. Den inneholder i tillegg til quinoa; avocado, egg, rødbetekrem, råstekte grønnsaker og rotfruktchips. Salaten passer godt inn med tanke på ett grønnere bilde og med fokus på gode smakssammensetninger. Når den legges opp riktig, ser den i tillegg skikkelig fargerik og fristende ut. En sunn og kjempegod lunsj  
Vurder oppskriften

Slik gjør du

SKIVING AV BETENE 

Bruk rå  gul -/rød- /polkabeter 

Det er ikke nødvendig å skrelle betene,skyll dem godt og skjær av endene. 

Kuttesi skiver på mandolin 0,8millimeter.                                                                                                                                             

NB! Det er utrolig viktig at de høvles tynne nok. Dersom de blir for tykke blir de ikke gode å spise. Store beter deles i 2 eller 4 for passe god tyggestørrelse. 

Skivene legges i vann, legges i separate bakker (alltid ellers blir det fargesmitte).                                                                            

La skivene ligge i kaldt vann i minimum 20 minutter før de brukes. 

SPRØ SOLSIKKEKJERNER                                               

Kok opp vann og salt. Hell i solsikkekjerner, kok opp og hell alt over i en sil.  

Slå kjernene utover et brett og la de tørke/dampe fra seg i 20 minutter. Hell over oljen og vend godt sammen. Sett brettet i ovnen på 220 grader med lav vifte, til de har fått en ristet farge. Ca. 8 minutter.   

RÅSTEKTE GRØNNSAKER                                                                                                                                                                           

Brokkoli og blomkål kuttes i små fine buketter.  

Stilkene skrelles og høvles på mandolin, oppbevares i vann på kjøl. Disse  brukes i salatmixen. 

Ha bukettene over i en gastrobakk, hell over litt olivenolje og salt.  

Stekes på 220 grader i ca 4 min. 

De skal ha fått en tydelig stekeskorpe, samtidig som de skal ha litt tyggemotstand.                                                     

 

URTEOLJE (brukes som base i urtedressingen)  

Spinat og persille vaskes og tørkes.

Alt kjøres sammen i en blender til en helt fin grønn suppe.  

Helles over i kjele og kokes 10-15 minutter, rør rundt iblant. Viktig at denne kokes på lav temp. 

Siles gjennom en fin sil. La den renne fra seg uten å presse ut massen.

URTEDRESSING 

Bland urteoljen godt sammen med de andre ingrediensene

SLIK LEGGER DU SALATEN PENT OPP

Smør betekrem i bunnen på en pen tallerken.                                                                                                                                     

Bland sammen salatmiksen og sprinkle urtedressingen over salaten.                                                                                         

Resten av ingrediensene anrettes hver for seg rund salatmiksen,  litt som en bowl. 

Toppes med solsikkekjerner og rotchips 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antall porsjoner:

  • 25 g rødbetekrem (ferdig levert fra "Grønne Folk")
  • 70 g salatmix (se sammensetning lenger ned)
  • 20 g urtedressing (egen oppskrift)
  • 1 stk hardkokt egg (8 min.)
  • 60 g råstekte grønnsaker (brokkoli og blomkål)
  • 40 g Plantego' Quinoasalat 3x1,5 kg
  • 40 g avocado (grovkuttet)
  • 10 g solsikkekjerner
  • 20 g rotfruktchips (kjøpes ferdig)
  • Sprø solsikkekjerner
  • 250 g solsikkekjerner
  • 0,5 l vann
  • 17 g salt
  • 5 ss olivenolje
  • Salatmix
  • 20 g beter (ass. rå)
  • 40 g salatblanding
  • 10 g råstekte grønnsaker (blomkål/brokkoli -stilker)
  • Urteolje (base for urtedressing)
  • 1 l solsikkeolje
  • 1 pose spinat (flowpack)
  • 1 bunt flatpersille (eventuelt generelle urterester)
  • 30 g kinesisk hvitløk
  • 2 ts salt
  • Urtedressing
  • 1 l Yokos naturell
  • 16 g kinesisk hvitløk (finkuttet)
  • 3 ss sitronsaft (fra fersk sitron)
  • 1 ts salt
  • 1 ts svart pepper - grovmalt

Produkter i oppskriften

Plantego Quinoasalat

Plantego’ Quinoasalat 3×1,5 kg