Dette julebrødet er et alternativ til den tradisjonelle julekaken. Den er bakt med en metode som heter tangzong, en metode som i korthet består av å skålde melet før baking. Dette gir en spesiell konsistens til bakverket. Her har vi brukt tranebær og rosiner i oppskriften, men varier gjerne med det du selv liker eller…

Ingredienser

2 porsjon

Dag 1-fordeig

400 g mel
3 g tørrgjær
300 g melk

Dag 1-tangzong/skolling

600 g kokende vann
100 g havregryn
100 g sammalt rug fin

Dag 2-rosiner og tranebærene bløtlegges i 2 timer før elting

400 g vann
200 g rosiner
200 g tranebær

Dag 2 – blandes

450 g hvetemel
125 g sukker
10 g salt
15 g malt kardemomme
1 pk fersk gjær eller tørrgjær
100 g helmelk

Produkter i oppskriften

Mills No 1 -500g
Mills №1 Normalsaltet
Mills №1 Normalsaltet består av en fin blanding av klaret smør-, rapsolje og kjernemelk. Dette gj… Les mer