Julebrød tangzong med rosiner og tranebær
Dette julebrødet er et alternativ til den tradisjonelle julekaken. Den er bakt med en metode som heter tangzong, en metode som i korthet består av å skålde melet før baking. Dette gir en spesiell konsistens til bakverket. Her har vi brukt tranebær og rosiner i oppskriften, men varier gjerne med det du selv liker eller…
Ingredienser
Dag 1-fordeig
Dag 1-tangzong/skolling
Dag 2-rosiner og tranebærene bløtlegges i 2 timer før elting
Dag 2 – blandes
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Dag 1: Elt en fordeig og sett den kaldt til dagen etter.
2. Kok opp 600g vann som helles over 100g havregryn og 100g sammalt rug fin: røres sammen og settes kjølig til dagen etter.
3. Dag 2: Rosiner og tranebær bløtlegges.
4. Fordeigen, tangzongblandingen og resten av ingrediensen under «Dag 2», med unntak av rosiner og trenebærene, blandes og eltes godt.
5. Rosiner og tranebær siles av og tilsettes deigen under sakte elting i ca 30 sekunder.
6. Vei opp og form brødrene som legges i form og heves i romtemperatur i ca 2-2,5 timer.
7. Pensles med egg og stekes i ovn på 180°C i ca 45 minutter.
8. Store former rommer ca 750g/størrelse ca 11 X 30cm (brødform) og små former ca 450g/størrelse ca 8 X 19 cm