
Klassisk lutefisk med beurre monte poteter
Lutefisk er norsk juletradisjon og den tukler man ikke for mye med. Her finner du enkle oppskrifter på tilberedning av selve fisken og ertestuingen i tillegg til et par gode kokkeknep med Mills No1 Normalsaltet til både potetene og baconet. Oppskriften her er til 10 personer – 2 serveringer pr person
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Renskjær fisken og del filetene i passe stykker slik at du får en stor førstegangsservering og et litt mindre stykke andre gang. Rikelig førstegangsservering er gjerne ca 550g og andregangsservering ca 350g. OBS: noe av fisken forsvinner i avskjær/renskjæring
2. Legg fisken i en hullbakk og dryss over godt med salt og la gjerne fisken stå med saltet på i 4 timer
3. Tilberedes med damp i ovnen på 92°C i ca 12-15 minutter
4. Lag beurre monté ved å koke opp vann og pisk inn 500g Mills No1
5. Legg i de ferdig kokte og skrelte potetene. Dette er en fin måte å varmeholde potetene på som både tilfører smak og gjør at de holder seg lenger
6. Frosne erter gis et oppkok i en kjele med 2ss vann og 100g Mills No1. Kjør de sammen så grovt eller fint du ønsker med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
7. Baconterninger stekes i litt Mills No1. Smelt inn resten av Mills No slik at baconet «svømmer».
8. Serveres med ønsket tilbehør som for eksempel sennep, brunost, sennepssaus, pepper osv