Martin Trana Flak’s Pannestekte kveite fra Trøndelagskysten

Middels
5 min.
Martin byr på en skikkelig fiskerett. Pannestekt kveite toppet med kalix løyrom og sprø potet. Servert med grønnkål, bete og sellerikrem samt
en luftig potetsaus tilsmakt aioli og gressløk.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kveiten

Kutt opp kveiten i passe stykker og ta av skinnet.

Varm opp en panne til medium + varme.

Ha litt nøytral olje (Rapsolje går bra) i pannen og brun kveite-stykket godt på ‘skinnsiden’

Snu kveitestykket etter 4-5 minutter og ha i 30g smør* i pannen. Jeg liker også å ha i noen gode urter og litt sitronsaft sammen med smøret som f.eks; estragon, sitron timian o.l.

Øs over the aromatiske smøret til du kjenner at kveiten begynner å flake seg.

Grønnsaker**
Rens grønnkålen og kok opp 200g med 30g smør og litt salt.
La grønnkålen koke i 2 minutter.

Dekk en gulbete med grovsalt
Bak beten i ovn på 220 grader i 45-60 min.

Avkjøl og skrell beten, og kutt opp i små biter.

Rens og kutt små terninger av rot-selleri og ha i en tykkbunnet kjele.

Dekk med fløte og kok helt til fløten sprekker.

Ha alt i en blender og kjør til det blir en glatt puré – smak til med salt og sitronsaft.

Potetsaus med aioli og gressløk

Skrell melende poteter og sett på kok under lokk til de blir møre.

Mens potetene koker, varmer du opp en blanding av resterende smør og fløte.

Passer potetene gjennom sil eller en potetpresse hvis tilgjengelig.

Ha smør og fløte over potetene til det blir en jevn og fin, tykk suppe.

Smak til Mills Majones med hvitløk og sitron til du får en god aioli.

Deretter smaker du til potetsuppen med aiolien

Ta suppen over på en spuma flaske og har på 2-3 isi patroner. Da vil du få en skummende og luftig potetsaus.

Ha i litt gressløkolje helt til slutt.

* Ønsker du et godt alternativ smør kan vi anbefale Olivero Stek og bak

** Du kan også servere grønnsakene brukt i mosen separat i biter som på bildet. Da fpor du en litt lettere servering/rett

Antall porsjoner: