Melkefri Hvetebakst med Melange uten melk
Dette er en enkel resept på en grunndeig for melkefri hvetebakst. Her har vi benyttet Melange uten melk, salt og soya. Denne hvetedeigen kan brukes som utgangspunkt for laktosefri hvetebakst. Bare husk å ta hensyn til det når du tilsetter andre ingredienser. Ut av denne oppskriften får du ca 50 boller.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
EPDnr 4 673 802
Melange margarin til matlaging. Helt uten allergener og … Les mer
Slik gjør du
1. Ha kaldt vann i eltebollen og ha i alt det tørre. OBS: Ikke tilsett margarinen allerede på dette tidspunktet.
2. Elt deigen på sakte fart i ca 15 min og kjenn om den begynner å bli elastisk. Ha så i margarinen og elt ca 5 min til på sakte fart. Pass på underveis i eltingen at all margarinen kommer inn i deigen. Når deigen begynner å kunne strekkes til ganske glatte hinner er den ferdig.
3. Legg deigen på bordet i ca 1 time.
4. Del deigen opp i emner på ca 90 g og rull til boller.
5. Bollene du ønsker å bake samme dag settes til heving i heveskap eller tralle med plasthette slik at overflaten ikke tørker ut.
6. Når bollene ser ferdighevet ut ca dobbel størrelse stekes de i kombidamper i 160°C i 7 min. med pulserende vifte. I «hjemmekomfyr» i 210°C i 7-9 min
7. For ekstra glans; bland egg og vann 50/50 og stryk på før stek. Stryk gjerne på i to runder med 10 min pause mellom hver gang. Da blir de «blanke som smykker «når de er ferdig stekt
Tips!
Dette kan du bake med utgangspunkt i denne grunnoppskriften; Melkefrie rosinboller, Melkefrie sjokoladeboller, Melkefrie kanelknuter