Melkefri Hvetebakst med Melange uten melk

Enkelt
min.
Dette er en enkel resept på en grunndeig for melkefri hvetebakst. Her har vi benyttet Melange uten melk, salt og soya. Denne hvetedeigen kan brukes som utgangspunkt for laktosefri hvetebakst. Bare husk å ta hensyn til det når du tilsetter andre ingredienser.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Ha kaldt vann i eltebollen og ha alt det tørre over. Ikke tilsett margarinen nå.

Elt deigen på sakte fart i ca 15 min og kjenn om den begynner å bli elastisk.

Ha så i margarinen og elt ca 5 min til på sakte fart. Påse underveis i eltingen at all margarinen kommer inn i deigen.

Når deigen begynner å kunne strekkes til ganske glatte hinner er den ferdig.

Legg deigen på bordet i ca 1 time. Del deigen opp i emner på ca 90 g og rull til boller.

Bollene du ønsker å bake samme dag settes til heving i heveskap eller tralle med plasthette slik at overflaten ikke tørker ut.

Når bollene ser ferdighevet ut ca dobbel størrelse stekes de i kombidamper i 160°C i 7 min. med pulserende vifte. I «hjemmekomfyr» i 210°C i 7-9 min

For ekstra glans; bland egg og vann 50/50 og stryk på. Stryk gjerne på i to runder med 10 min pause mellom hver gang. Da blir de blanke som smykker når de er ferdig stekt

Dette kan du bake med utgangspunkt i denne grunnoppskriften;

Melkefrie rosinboller

Melkefrie sjokoladeboller

Melkefrie kanelknuter

Antall porsjoner: