Melkefrie rosinboller

Enkelt
min.
Denne resepten på melkefrie rosinboller tar utgangspunkt i vår grunndeig for Melkefri hvetebakst. Link til den finner du under i fremgangsmåten. Rosinene kan du med fordel legge i varmt vann i ca 20 min for deretter skylle i kaldt vann og sile av før de tilsettes deigen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bruk grunnoppskriften på «melkefri hvetebakst».

Rosinene kan du gjerne legge i varmt vann i ca 20 min for deretter skylle i kaldt vann og sile av.
Når deigen begynner å kunne strekkes til ganske glatte hinner er den ferdig til å tilsette rosinene sammen med en liten neve mel. Da limer rosineneseg fint i deigen.
Elt bare inn til rosinene er jevnt fordelt i deigen.
Legg deigen på bordet i ca 1 time. Del deigen opp i emner på ca 90g og rull til boller.
Bollene du ønsker å bruke samme dag settes til heving i heveskap eller tralle med plasthette slik at overflaten ikke tørker ut.

TIPS;
For ekstra glans; bland egg og vann 50/50 og stryk på. Stryk gjerne på i to runder med 10 min pause mellom hver gang. Da blir de blanke som smykker.

Steketid

Når bollene ser ferdighevet ut ca dobbel størrelse stekes de i kombidamper i 160°C i 7 min. med pulserende vifte. I «hjemmekomfyr» i 210 °C i 7-9 min

Om du ikke ønsker å lage rosinboller av hele deigen kan du tilsette 20% rosiner i den delen av deigen du ønsker å lage rosinboller av.

Andre boller du kan bake av grunndeigen;

Melkefrie sjokoladeboller

Melkefrie kanelknuter

Antall porsjoner:

  • Grunndeig melkefri hvetebakst (se link under)
  • 950 g rosiner