Monkey Bread
Monkey Bread finnes i mange varianter, ofte er det søte utgaver. Vi har gjort vår egen vri. Her har vi laget det som et fargerikt, moderne brytebrød som kan serveres ved siden av det meste.
Ingredienser
Toppinger
Gurkemeie i olje
Urter i olje
Sesamfrø
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Bland sammen alt det tørre unntatt tørrgjæren. Løs opp tørrgjæren i vannet og tilsett det i deigen sammen med egget. Elt i ca 5 minutter til det blir en jevn masse. Tilsett Olivero. Elt igjen til deigen er smidig. Ha deigen over i en bolle og la den forheve til dobbelt størrelse i romtemperatur. Bak ut deigen i små, jevne emner på ca 40-50g. Dypp de i det du ønsker av krydder, frø, salsa, ost osv.* Sett deigemnene tett i tett i en form, men la de få litt plass til å heve. Etterheves i formen i ca 30 min. Stekes på 175 grader i 25-35 minutter
2. På bildet har vi brukt Delikat Salsa, sesamfrø, urter i olje og gurkemeie i olje. Ellers kan man bruke forskjellige typer ost, nøtter og frø. Ønsker du å bruke tørre krydder anbefaler vi å blande de i olje først, siden tørt krydder har lett for å smitte av når man forsyner seg. Serverer du Monkey Bread som kuvertbrød kan du med hell servere det med pisket Olivero