
Nikolaos Rikos kyllingfilet med fargerik paprika og potetmos
Enkel
30 min
Den kan virke tilsynelatende enkel denne fargerike retten som Nikolaos byr på. Men, den har noen små hemmeligheter i sausen som gjør den ekstra god.
Klikk her for å lese vårt intervju med Nikolaos som «Månedens kokk» på KOKKEKNEP
Ingredienser
1 porsjon
200 g kyllingfilet
paprika (gul/rød/grønn)
salt
pepper
0.5 ts muskat
1 ts sennep
0.5 stk sitron (skallet)
portvin
fløte
Til steking
Tilbehør
Produkter i oppskriften
Vita hjertego' flytende plantemargarin 9×500 ml
EPDnr 6 116 867
Vita hjertego’ Flytende margarin inneholder hele 84% raps- og… Les mer
Vita hjertego’ Flytende margarin inneholder hele 84% raps- og… Les mer
Mills Potetmos Vanlig 10×750 g
EPDnr 599 704
Mills Potetmos er ernæringsmessig sett svært lik den kokte pote… Les mer
Mills Potetmos er ernæringsmessig sett svært lik den kokte pote… Les mer
Slik gjør du
1
Mariner kyllingfileten med salt, pepper, sennep ,muskat og sitron skall.
2
Brun kyllingfileten i Flytende Vita hjertego’ i stekepanne på høy varme i ca 2 min på hver side.
3
Stek kyllingfileten ferdig i forvarmet ovn på 180 grader i 15 – 20 min.
4
Strimle paprikaen, stek i stekepanne med Flytende Vita hjertego’ ca 5 – 8 min, til paprikaen er mør.
5
Ha kyllingfileten tilbake i stekepannen, tilsett portvin og fløte. Varm opp til sausen begynner å tykne.
6
Server kyllingfileten med saus, strimlet paprika og Mills potetmos