Posteigarnityr – syltede grønnsaker i 1-2-3 lake
Enkel
Posteigarnityr med det lille ekstra – syltede grønnsaker i 1-2-3 lake. Her har vi brukt gulrøtter og rødbeter, men forsøk deg frem med andre grønnsaker f.eks forskjellige rotgrønnsaker som sellerirot, persillerot og kålrabi.
Ingredienser
1 porsjon
gulrøtter
rødbeter
korianderfrø
sennepsfrø
urter etter smak
krydder etter smak
1-2-3 syltelake
1 del eddik
2 deler sukker
3 deler vann eller vin etter ønske
Slik gjør du
1. Bland sammen 1 – 2 – 3 laken
2. Gulrøtter og rødbeter kuttes i passende biter (som du vil ha dem)
3. Tilsett til laken; korinader- og sennepsfrø (rist den gjerne litt først), urter, krydder og andre smakstilsetninger (Kanel og stjerneanis er spennende alternativ) etter ønske.
4. Kok grønnsakene i laken til de er møre. Avkjøl og oppbevares kaldt i laken.