Posteigarnityr – syltede grønnsaker i 1-2-3 lake

Enkelt
min.
Posteigarnityr med det lille ekstra - syltede grønnsaker i 1-2-3 lake. Her har vi brukt gulrøtter og rødbeter, men forsøk deg frem med andre grønnsaker f.eks forskjellige rotgrønnsaker som sellerirot, persillerot og kålrabi.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sammen 1 – 2 – 3 laken

  2. Gulrøtter og rødbeter kuttes i passende biter (som du vil ha dem)

  3. Tilsett til laken; korinader- og sennepsfrø (rist den gjerne litt først), urter, krydder og andre smakstilsetninger (Kanel og stjerneanis er spennende alternativ) etter ønske.

  4. Kok grønnsakene i laken til de er møre. Avkjøl og oppbevares kaldt i laken.

Antall porsjoner:

  • gulrøtter
  • rødbeter
  • korianderfrø
  • sennepsfrø
  • urter etter smak
  • krydder etter smak
  • 1-2-3 SYLTELAKE
  • 1 del eddik
  • 2 deler sukker
  • 3 deler vann eller vin etter ønske