
Potet- og purreløksuppe med trøffel
Denne potet- og purreløksuppen har vi jevnet med vår Rydbergs Trøffelmajones. Resultatet er en myk, kremet suppe med den lille luksuriøse smaken av trøffel. Bruker du grønnsakskraft er den et godt vegetaralternativ. Denne suppen holder seg fint varm i et vannbad, bare pass på at den ikke koker. Den milde smaken på suppen gjør også at det er mange typer garnityr som passer til. Her er det bare å slippe fantasien løs og bruke det man har tilgjengelig.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Del potet og purreløk i terninger. Bruk gjerne bare det hvite av purren. Ta vare på og bruk den grønne delen av purren i en annen rett, f.eks en potetsalat eller omelett.
Kok poteter og purreløk i kraften til det er mørt.
Bland i majonesen og kjør det sammen med en blender eller stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Tips!
Suppen kan gjerne holdes varm i et vannbad eller lign., men må ikke koke.
Tips!
Litt olivenolje over suppen ved servering ser bra ut og gir et litt dypere smaksbilde. Suppen kan serveres med stekt bacon eller spekeskinke som garnityr. Smaker også godt med egg eller kyllingbiter i om det er ønskelig med mer proteiner.