Elin Richardson ved Saltstraumen Hotell er opptatt av både lokal mat og bærekraft. Denne potekaken kan lages på gårsdagens poteter og gammelt brød. Her serveres den med kjekjøtt og en majones/rømme dressing med hvitløk. Fungerer fint som en lunsj/fingermat da den er ganske mettende eller som en forrett, men da kan du bruke halve potetkaker som du deler opp i 3 igjen eller server a part og la gjesten montere selv.

Ingredienser

10 porsjon

2.5 kg poteter med skall
2 dl rømme
2 dl fløte
salt
sukker
150 g tørket brød – malt opp
emmermel*

Tørket kjekjøtt / lammelår

Smøring til potetkaken (10 porsjoner)

2 dl rømme
1 ss sitronsaft
persille, finhakket
sort pepper – nykvernet
salt
0.5 ts paprikapulver
smakfull ost etter ønske/hva du har

Ruccola

Produkter i oppskriften

olivero 2 kg
Olivero 2 kg boks
EPDnr 4 825 048 Med sin kombinasjon av sunn planteolje og smør er Olivero et perfekt smøralternat… Les mer
Mills ekte majones 5 kg
Mills Ekte Majones 5 kg
EPDnr. 2 793 610
Mills Ekte majones, den klassiske norske majonesen. Det høy…
Les mer