
Red Velvet Cake – en enkel og knall rød kake til Valentinsdagen
I anledning Valentines day, 14 februar, har vi tatt frem en saftig kake du enkelt kan by dine gjester som en romantisk påminner. Vår Red Velvet Cake er kjapp å bake og lett å pynte. En super kake å overraske gjestene dine med. Den er både god, saftig og knall rød. Dekorer med ostekrem og dryss på litt rødt strøssel (et smart tips på hvordan du lager det finner du i oppskriften). Denne oppskriften er tilpasset 1/1 gastronorm og gir 40 fine kakestykker om du kutter dem kvadratisk. PS: Hvis dine gjester setter pris på RED VELVET Cake er det til og med mulig at du må tilby den andre tider på året også, men det gjør vel ingenting? God bakst!
Ingredienser
Ostekrem
Produkter i oppskriften
Matlagingsklassikeren siden 1919. En unik sammensetning av p… Les mer
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode … Les mer
Slik gjør du
KAKERØREN: Bland og sikt alle tørre ingredienser, med unntak av natron og fargepulver, i en bolle
I en egen bolle, rør fargen ut i kulturmelken, bland deretter i FLYTENDE melange med smør
Pisk egg og sukker til litt volum
Bland inn de tørre ingrediensene vekselvis med kulturmelk/Melange/fargeblandingen
Bland eddik og natron – ha i røren (OBS: rør minst mulig når du blander det inn).
Spray litt melange formfett i bunn og kanter av en 1/1 gastrobakk. Legg deretter bakepapir i bunnen.
Ha i hele røren og stek på 160°C i 40 min i en kombidamper uten damp.
OSTEKREM Pisk Melange og melis hvitt.
Tilsett kremosten og pisk videre til en jevn og glatt krem OBS. Pass på at kremen ikke piskes for mye, da blir den lett for bløt
PYNTE: Ta av en kopp (ca 2dl) av røren og spre tynt utover et bakepapir. Stek først i 10 min 160°C, ta det ut og la det tørke til «kavring». Knus det og du har et fint strøssel til pynt