
Remy Corbet’s mørdeigsterte med kokosfyll, marengs og sjokoladetopping
Slik gjør du
Pâte sablée
Ha i egg, sukker og salt i en bolle og la den elte med bladkrok på lav hastighet i kjøkkenmaskinen. Tilsett deretter hvetemel, sitronzest og smeltet Melange.
Kjevle deigen så den blir cirka 2 millimeter tykk, og sett i form.
Legg aluminiumsfolie over så de ikke blir stekt for hardt, og la stå i ovnen i cirka 8 minutter på 160 grader.
Noix de coco Bounty
Ta circa 5 teskjeer kokos til side for topping. Resten av kokosen eltes sammen med sukker og Melange på lav hastighet med bladkrok i kjøkkenmaskin.
Tilsett deretter et og et egg mens blandingen eltes. Total eltetid bør være minst 7 minutter.
Legg blandingen i en sprøytepose og sprøyt i terten.
Stekes på 150 grader i 15-18 minutter.
Chocolate’e nappage
Smelt mørk sjokolade og tilsett kremfløte mens du blander sammen til en fin konsistens. Når tertene har blitt avkjølt påføres toppingen.
Meringue
Pisk eggehvite til du har stivt skum (eggedosis). Kok deretter vann og sukker til 120 grader, og tilsett sukkervannet sakte på kanten av bollen.
Legg marengsen i en sprøytepose og sprøyt det pent og presist på toppen av den ene siden av terten. Bruk restene av kokosen fra tidligere (5 teskjeer) og strø over og tilsett bringebær til slutt. Voilâ!
Antall porsjoner:
- Pâte sablée (mørdeig)
- 250 g hvetemel
- 125 g sukker
- 1 stk egg
- 100 g Melange Margarin 18 x 500g
- 1 stk revet sitronskall (zest)
- 2 Noix de coco Bounty (kokosfyll)
- 150 g revet kokosnøtt
- 150 g sukker
- 3 stk egg
- 30 g Melange Margarin 12 x 1 kg
- Chocolate’e nappage (sjokoladetopping)
- 150 g mørk sjokolade
- 200 g kremfløte
- Meringue (marengs)
- 150 g sukker
- 40 g vann
- 55 g eggehvite
- bringebær til pynt