Sitronterte med Italiensk Marengs
Mørdeigsterte med en frisk sitronsmak. Perfekt som en sommerdessert eller bare som noe ekstra godt i tillegg på kaffemenyen. Denne oppskriften kan brukes til å bake en hel pai/terte eller deles opp til små «sitronlinser» om det er mer praktisk for deg. Uansett, godt blir det!
Ingredienser
Lemoncurd
Produkter i oppskriften
Med sin kombinasjon av sunn planteolje og smør er Olivero et… Les mer
Slik gjør du
Tertedeig
Bland sammen alle ingrediensene og elt minst mulig. Settes kjølig.
Fordel deigen i en stor paifrom eller fordel i flere små for å lage linser. Prikk litt i bunnen for å unngå at deigen løfter seg under steking
Deigen stekes ved 180°C. Tiden avhenger av hva du lager. For små linser holder det kanskje med 8 min, mens en stor pai krever lenger litt lenger tid
Avkjøles før du fyller med Lemoncurd og topper med Marengs.
Lemoncurd
Varm opp eggeplommer, sukker, skallet av sitronene og sitronsaft til 85°C.
Kjøl ned blandingen til ca 37°C og rør inn kald Olivero og Certo frysepulver.
Settes kaldt. Lemoncurden kan gjerne stå ett døgn i kjøleskap før bruk.
Italiensk Marengs
600 g sukker og vann varmes opp til 116°C
Pisk samtidig opp eggehvite og 100 g sukker til en kremaktig konsistens.
Tilsett sukkerlaken i en tynn stråle i eggehvite/sukkerblandingen, mens det piskes på lav hastighet.
Piskes kaldt i 10-15 min på lav hastighet til en stiv krem.
Montering
Fyll linser eller paibunnen med Lemoncurd og sprøyt på noen rosetter med Italiensk Marengs.
Tips!
Bruk en flamberingsbrenner og gjør marengsen pent brun.
Pynt gjerne med litt frukt eller bær. Det passer godt med litt syrlige bær eller frukt som for eksempel rips eller bjørnebær. Disse gir en fin balanse til den søte marengsen.