Sitronterte

Enkelt
min.
Sitronterte må rett og slett kalles en klassiker. Her får du en enkel og god oppskrift. Så er det bare å velge. Hel kake eller små porsjonsterter? Eller begge deler. Denne varianten er forøvrig laktosefri.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Tertebunnen:

    Rør margarinen glatt.

    Tilsett egg og rør sammen.

    Tilsett deretter melis og mandelmel og rør sammen.

    Tilsett hvetemelet og saltet, og rør til jevn fin masse.

    Klapp ut til en flat jevn firkant, dekk med plast og legg på kjøl, helst ett døgn.

    Kjevle ut til en 4 mm tykk leiv og fôr terteformene.

    Stek på 195°C i ca 15 min. I kombidamper stilles temperaturen på 160°C.

    Sitronkremen:

    Varm opp egg, sukker og sitronpuré til 86°C.

    Kjøl ned til 60°C og kjør inn margarin litt etter litt med stavmikser eller hurtighakke.

    Fyll kremen i de ferdigstekte terteskjellene og sett på kjøl eller frys til kremen har stivnet.

    TIPS: Pynt gjerne med kandiserte sitronskiver og basilikum.

Antall porsjoner: