St. Olavs fiskeburger med Mills Currymajones og sprøstekt grønnkål

Enkelt
min.
Kjetil Oden-Haugen er seksjonsleder ved Mat og Café på St. Olavs hospital i Trondheim. Han mener det er mye medisin i god mat, derfor får pasientene servert hjemmelaget så mye som mulig. Slik lager du hans digge og helsebringende fiskeburgere med Mills currymajones og grønnkål.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Sørg for at varene er kjøleskapskalde når du starter.

Vei opp alle ingredienser.
Kjør fisk og salt i en robotcoupe eller kvern fiskefileten og bland det i en miksebolle.

Tilsett finhakket løk og spe på med melk, fløte og egg (kan være greit å piske dette sammen på forhånd).

Ha i potetmel og krydder. Bland dette godt før det vendes inn i løpstikkeoljen.

La farsen stå kjølig i 1 time før man lager burgere på 150 gram.

Stek fiskeburgeren i Olivero i ca 2 minutter på hver side. Høy temperatur i begynnelsen gir en fin stekeskorpe. Skru ned temperaturen etterhvert.

Bland ingrediensene til rødløklaken og legg løken oppi.

Pensle hamburgerbrødene med løpstikkeolje både i bunn og topp, stek raskt i panna for å få et sprø skorpe.

Smør ett lag med Mills currymajones i bunn.

Legg deretter salat, agurkskiver, cherrytomat og syltet rødløk lagvis.

Legg den nystekte fiskeburgeren på til slutt og legg det crispy hamburgerbrødlokket på toppen.

Server sprøstekt grønnkål ved siden av. Denne lager du slik

Vask grønnkålblader, bland de med litt soyaolje og madonsalt. sett i ovn på 180 grader i ca 5 minutter, til de er sprø.

Vel bekomne!

Antall porsjoner: