Stine Kallestad Solstad lager steambuns fra bunnen av og serverer de med chilimajones. Som tilbehør foreslår hun mango- og tomatsalsa og noen veldig gode friterte plantebaserte boller basert på Plantego Meksikansk bønnesalat. Alt finner du oppskrifter på her. Velbekomme!

Ingredienser

12 porsjon

<br> STEAMBUNS<br>
900 g hvetemel
3 ss sukker
1.5 ts salt
2 ts bakepulver
2 ts gjær
3 dl lunkent vann
<br> <br> CHILIMAJONES
2 ss sriracha chilisaus
0.5 stk lime
0.25 stk finhakket chili
<strong>MANGO- OG TOMATSALSA</strong>
1 stk mango
250 g cherrytomater
0.5 stk rødløk
0.5 stk chili
1 stk lime
salt

Syltet Rødløk

1 stk rødløk
50 g sukker
50 g eplecidereddik
100

Friterte boller

egg
Til panering
hvetemel
til panering
panko/brødsmuler
til panering

Produkter i oppskriften

Plantego' meksikansk bønnesalat 1,5 kg
Plantego' Meksikansk Linse- og bønnesalat 1500g
EPDnr. 5 565 809
Plantego’ Meksikansk linse- og bønnesalat er en smakfull sa…
Les mer
Mills Ekte majones 5 kg pakningsbilde
Mills Ekte Majones 5 kg
EPDnr. 2 793 610
Mills Ekte majones, den klassiske norske majonesen. Det høy…
Les mer
Mills Frityrolje 10 liter spann
Mills Frityrolje 10 l
EPDnr 2 793 826 Nye Mills Frityrolje er nå fri for palmeolje. Den nye frityroljen er en 100 % rap… Les mer

Slik gjør du

1. Steambuns: Ha vann, gjær og sukker sammen og rør om. La det stå i 15 minutter.

2. Ha hvetemel, bakepulver og salt i en bakebolle.

3. Når deigstarteren har stått i 15 minutter eltes alt i kjøkkenmaskin til en smidig deig.

4. La deigen heve til dobbel størrelse.

5. Del deigen opp i 12 emner på ca. 62 gram hver.

6. Klipp opp 12 ark med bakepapir som steambunsene skal ligge på.

7. Kjevl emnene til de er ovale, og deretter smør litt nøytral olje på ene halvparten og brett over andre halvpart, slik at det blir en halvmåne. OBS; Ikke press de sammen.

8. Dekk til og la de etterheve i ca. 30 minutter.

9. Steames enten i en bambusdamper, en kjele med rist eller i dampovn.

10. Chilimajones: Bland Mills ekte majones med srirachasaus. Smak deg frem til ønsket styrke

11. Bland inn finhakket chili og smak til med ferskpresset limesaft

12. Mango- og tomatsalsa. Kutt mango og cherrytomater i biter

13. Finhakk rødløk og chili

14. Bland alt sammen og smaksett med salt, limejuice og koriander

15. Syltet Rødløk: Start med å skjære rødløken i strimler.

16. Ha løken i et sterilisert sylteglass, krukke eller lignende.

17. Lag syltelaken ved å koke opp sukker, eplecidereddik og vann.

18. Hell syltelaken over løken og kjøl ned. Oppbevares i kjøleskap.

19. Friterte boller: Ha bønnesalaten i en bolle og kjør lett med stavmikser til en masse.

20. Form bollene til runde baller på ca 15 gram hver

21. Legg bollene på brett med bakepapir, og ha på frys.

22. Lag klar en skål med hvetemel, en skål med sammenpiskede egg og en skål med panko.

23. Bollene skal dobbelpaneres. Ha bollene først i hvetemel, så i egg, så i hvetemel igjen, nok en gang i egg og til slutt panko brødkrum.

24. Friter så bollene i frityrolje eller en nøytral olje i 180 grader til de er gyllen.

Hva synes du om oppskriften?

Tips!

Anrett retten med steambuns sammen med chilimajonesen, mango- og tomatsalsaen og de friterte bollene

Tips!

Hvis du ikke har tid til å blande majonesen selv har vi laget en ferdig Mills Srirachamajones 900g

Tips!

Syltet rødløk står seg lenge, så det er en kjempefin ting til å lage opp en del av og ha stående til middager, salater, taco m.m.