Stollen fra Bakerlandslaget
Stollen er en tradisjonelt tysk bakverk som inneholder en masse godsaker og en aldri så liten overraskelse i midten. Verdt å prøve på førjulsmenyen? Oppskriften har vi fått fra Remy Corbet på Bakelandslaget .
Ingredienser
Step 1
Step 2
Step 3
Step 4
Alternative pakninger på melange
Produkter i oppskriften
Matlagingsklassikeren siden 1919. En unik sammensetning av p… Les mer
Matlagingsklassikeren siden 1919. En unik sammensetning av p… Les mer
Melange fungerer svært godt til alle former for steking og bak… Les mer
Slik gjør du
1. Step 1 Bland rosiner med rom, appelsinskall, vann og hasselnøtter i en bolle og dekk med plast – la stå natten over Step 2 Kna sammen mandelmasse og egg. Sett på kjøl (gjerne dagen før) Step 3 Bland hvetemel, melk og gjær, elt på sakte fart i 10 – 15 min til en smidig deig Step 4 Tilsett alle ingrediensene i dette punktet i deigen du laget under punkt 3. Elt det sammen til en fin deig Step 5 Tilsett rosinbalndingen fra step 1 i deigen Når alt er blandet, la deigen hvile i 45 min. Del deigen i biter a ca 500 g som formes til en rund ball La deigemnene hvile i 15 min Klem deigemnene flate og rull inn en «stav» mandelmasse (fra Step 2). Form til et brød Heves i 60 min Gi et snitt og stryk over med melis for en en fin glans Stekes i kombidamper på 150°C i 40 min. Drysses med melis etter den er avkjølt
2. Oppskriften på kandiserte appelsinskall finner du her Les mer om Baker- og konditorlandslaget Bli bedre kjent med mannen bak denne oppskriften, Remy Corbet