Stollen fra Bakerlandslaget

Enkelt
min.
Stollen er en tradisjonelt tysk bakverk som inneholder en masse godsaker og en aldri så liten overraskelse i midten. Verdt å prøve på førjulsmenyen? Oppskriften har vi fått fra Remy Corbet på Bakelandslaget .
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Step 1
    Bland rosiner med rom, appelsinskall, vann og hasselnøtter
    i en bolle og dekk med plast – la stå natten over

    Step 2
    Kna sammen mandelmasse og egg. Sett på kjøl (gjerne dagen før)

    Step 3
    Bland hvetemel, melk og gjær, elt på sakte fart i 10 – 15 min til en smidig deig

    Step 4
    Tilsett alle ingrediensene i dette punktet i deigen du laget under punkt 3. Elt det sammen til en fin deig

    Step 5
    Tilsett rosinbalndingen fra step 1 i deigen

    Når alt er blandet, la deigen hvile i 45 min.
    Del deigen i biter a ca 500 g som formes til en rund ball
    La deigemnene hvile i 15 min

    Klem deigemnene flate og rull inn en «stav» mandelmasse (fra Step 2). Form til et brød

    Heves i 60 min

    Gi et snitt og stryk over med melis for en en fin glans

    Stekes i kombidamper på 150°C i 40 min. Drysses med melis etter den er avkjølt

Antall porsjoner: