Surdeigsbrød – og rundstykker
Duften av nybakt bakverk på ditt serveringsted slår aldri feil. Surdeigsbakst er i skuddet som aldri før. Her får du en grunnoppskrift på surdeigsbrød- og rundstykker som gir et godt og holdbart bakverk. Aller best bakverk med mest egenart, får du ved å bruke din egen surdeigstarter. Link til hvordan du lager det finner du…
Ingredienser
Del 1
Del 2
Del 3
Slik gjør du
1. Slik gjør du Ingrediensene i DEL 1 eltes sammen, tildekkes og settes i romtemperatur i 30-60 minutter (autolyse). ( Her finner du oppskriften på surdeigstarter) DEL 2; Tilsett salt, gjær og spe med litt og litt kaldt vann. Eltes i ca 10 min. 200 g flytende Olivero smøres i en passende bakk. Den ferdige deigen legges i og brettes som en konvolutt. La stå tildekket i romtemperatur i 60 min. Brett den påny som en konvolutt. Sett på kjøl til dagen etter. Deigen legges pent på benken og deles i de stykker man ønsker. Behandles med forsiktighet så ikke all opparbeidet luft blir slått ut. Pensles med vann og toppes med for eksempel: 1 del sesamfrø 1 del Quinoa og 1 del blå valmuefrø Eller: sammalt hvete, sammalt rug eller lettkokte havregryn Eller en blanding av havregryn og sammalt mel Deigen tempereres i 60 min og settes inn i varm ovn ca 270°C. Ca 1 dl kaldt vann kastes i bunnen av ovnen. Etter 1 min slippes fuktigheten ut. Stek på 220-240°C i 40 min for brød og 20 min for rundstykker.