
Surdeigsbrød – og rundstykker
Slik gjør du
-
Slik gjør du
Ingrediensene i DEL 1 eltes sammen, tildekkes og settes i romtemperatur i 30-60 minutter (autolyse).
( Her finner du oppskriften på surdeigstarter)
DEL 2;
Tilsett salt, gjær og spe med litt og litt kaldt vann.
Eltes i ca 10 min.
200 g flytende Olivero smøres i en passende bakk. Den ferdige deigen legges i og brettes som en konvolutt.
La stå tildekket i romtemperatur i 60 min. Brett den påny som en konvolutt.
Sett på kjøl til dagen etter.
Deigen legges pent på benken og deles i de stykker man ønsker. Behandles med forsiktighet så ikke all opparbeidet luft blir slått ut.
Pensles med vann og toppes med for eksempel:
- 1 del sesamfrø 1 del Quinoa og 1 del blå valmuefrø
- Eller: sammalt hvete, sammalt rug eller lettkokte havregryn
- Eller en blanding av havregryn og sammalt mel
Deigen tempereres i 60 min og settes inn i varm ovn ca 270°C.
Ca 1 dl kaldt vann kastes i bunnen av ovnen. Etter 1 min slippes fuktigheten ut.
Stek på 220-240°C i 40 min for brød og 20 min for rundstykker.
-
-
-
Antall porsjoner:
- DEL 1
- 800 g hvetemel fin
- 300 g sammalt spelt fin
- 300 g sammalt hvete fin
- 200 g havregryn lettkokte
- 1200 g kaldt vann
- 400 g aktiv surdeig av sammalt rug fin
- DEL 2
- 30 g salt
- 5 g tørrgjær (eller 15g fersk gjær
- 300 g kaldt vann
- DEL 3
- 200 g Olivero Flytende - Smør og Olivenolje 520 ml
Produkter i oppskriften
