Svinenakke til Bahn Mi
Enkel
1 t 50 min
Svinenakke er perfekt i Bahn Mi og enkelt å tilberede så det får en vietnamesisk/asiatisk vri.
Ingredienser
1 porsjon
Svinenakke
4 dl Mørk Soyasaus
4 dl Lys Soyasaus
3 dl Risvin
6 stk Kanelstenger
8 stk Stjerneanis
Vann
200 g Sukker
Slik gjør du
1. Del svinenakken i passende stykker, litt tykkere enn en vanlig baguette passer fint.
2. Legg kjøttet i en kjele av rustfritt stål med tykk bunn. Hell på lys og mørk soyasaus samt risvinen.
3. Tilsett kanelstengene og stjerneanisene. Hell i vann til det dekker kjøttet.
4. Kok opp. Skum av underveis.
5. La kjøttet trekke til det er mørt, ca 1,5 time bør være passe.
6. Når kjøttet er mørt, trekk kjelen fra varmen og tilsett sukkeret. Avkjøl kjøttet i kokelaken.
7. Når du lager Bahn Mi er det viktig at kjøttet er romtemperet eller lunt