
Svinenakke til Bahn Mi
Enkel
1 t 50 min
Svinenakke er perfekt i Bahn Mi og enkelt å tilberede så det får en vietnamesisk/asiatisk vri.
Ingredienser
1 porsjon
Svinenakke
4 dl Mørk Soyasaus
4 dl Lys Soyasaus
3 dl Risvin
6 stk Kanelstenger
8 stk Stjerneanis
Vann
200 g Sukker
Slik gjør du
1
Del svinenakken i passende stykker, litt tykkere enn en vanlig baguette passer fint.
2
Legg kjøttet i en kjele av rustfritt stål med tykk bunn. Hell på lys og mørk soyasaus samt risvinen.
3
Tilsett kanelstengene og stjerneanisene. Hell i vann til det dekker kjøttet.
4
Kok opp. Skum av underveis.
5
La kjøttet trekke til det er mørt, ca 1,5 time bør være passe.
6
Når kjøttet er mørt, trekk kjelen fra varmen og tilsett sukkeret. Avkjøl kjøttet i kokelaken.
7
Når du lager Bahn Mi er det viktig at kjøttet er romtemperet eller lunt