Trude Beates tradisjonelle Marvposteiar

Middels
min.
Trude Beate Brendehaug er medlem av Det norske Bakeri og Konditorlandslaget. Vi er så heldige at vi har fått hennes oppskrift på tradisjonelle Marvposteier. Med hennes egne ord; Dette er min variant av den kjente juleklassikaren. Dette er ein av få julekaker som eg føler at eg må ha til jul og den er eit fast innslag heime hos familien i Sunnfjord kvart år. Så, hvorfor ikke bake opp en batch til gjestene dine nå i førjulstida.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du

Rør Melange og melis lett i maskin med grind.

Tilsett mjølet og eggeplommane og rør saman på sakte fart til du har ei samla og smidig deig, ikkje lenger.

Er deiga litt tørr, tilsett ei ss eller to med vatn.

Pakk inn og sett kaldt i kjøleskapet i minst 1 time.

Mal hasselnøtter og mandlar i maskin, tilsett melisen og køyr eitpar runder til i maskin. Eventuelt bland inn melis for hand, men sørg for at alle eventuelle melisklumpar er rørt ut.

Pisk eggekvitane til marengs og vend inn nøttene.

Kjevl ut mørdeiga til den er ca 5 mm i tjukkelse og kle 25-30 stk godt smurte sandkakeformer med deig.

Finskjær kantane med ein kniv.

Kna saman restedeiga.

Fyll ei stor teskje fyll i kvar form.

Kjevl restedeiga ned på nytt til ca 5 mm i tjukkelse og skjer tynne strimlar med ei trinse (gjerne med mønster).

Legg to + to strimlar i kryss over kvar form.

Pensle med egg og steik på 200 grader i ca 20 minutt (+/-).

Avkjøl marvposteiane nokre minutt før du tar dei ut og avkjølar på rist.

OBS: har du store egg; 1 stk eggeplomme i deiga og 3 stk eggekvite i nøttefyllet.

Antall porsjoner:

  • Mørdeig
  • 250 g kveitemjøl
  • 200 g Melange Margarin 12 x 1 kg
  • 40 g melis
  • 2 stk eggeplommer
  • litt vatn
  • Nøttefyll
  • 180 g melis
  • 80 g hasselnøtter
  • 80 g mandlar
  • 4 stk eggekvite

Produkter i oppskriften

melange 1 kg

Melange Margarin 12 x 1 kg