Gulrotkake med ostekrem
Enkel
I denne oppskriften på gulrotkake med ostekrem har vi brukt to gode triks. 1. Gulrotkaken blir ekstra saftig med revet eple i. 2. Sjokolade i røren bidrar med et skikkelig smaksløft. Kan bakes i 1/1 gastronormform.
Ingredienser
1 porsjon
300 g egg (300g tilsv. 6 stk)
700 g sukker
15 g vaniljesukker
15 g kanel
5 g muskat
10 g natron
10 g bakepulver
650 g hvetemel
200 g sjokoladepellets
800 g revet gulrot
3 stk revet eple
Produkter i oppskriften
Mills №1 Normalsaltet
Mills №1 Normalsaltet består av en fin blanding av klaret smør-, rapsolje og kjernemelk. Dette gj… Les mer
Slik gjør du
1
Pisk sammen egg, Mills №1 og sukker til massen blir lys
2
Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene
3
Bland ingrediensene fra pkt 1 og 2 sammen
4
Rør inn sjokoladen
5
Skrell og riv gulrøttene og eplene
6
Vend de revne gulrøttene og eplene inn i røren
7
Fordel røren i en gastronormform som er foret med bakepapir
8
8. Stek ca 45 min. på 180°C.
9
Avkjøl kaken og smør på ostekrem laget med Mills №1 (oppskriften finner du lenger ned på siden)
10
Passende pynt: f.eks Jordbær, blåbær, bringebær ellr raspet sjokolade