For Egil Karlsen på Stjørdal sentralkjøkken står smak og råvarer i fokus, og da lages laksekakene selvfølgelig fra bunn. Nystekte, hjemmelagde laksekaker smaker kjempegodt, og er et sunt måltid alle setter pris på. Det er mye lettere enn man skulle tro, og er definitivt verdt det med tanke på smak. Med deilig tilbehør som coleslaw,…

Ingredienser

6 porsjon

Laksekaker

1 kg laks
20 g salt
5 g muskat
5 g pepper
100 g løk
1 stk hvitløk
30 g potetmel
3.5 dl havremelk

Coleslaw

50 g finkuttet sylteagurk
1 stk revet gulrot
1 stk revet grønt eple
0.5 stk finsnittet hodekål
1 stk stang stangselleri – finkuttet
1 ss limesaft
0.5 ts salt
1 ts sukker
1 dl seterrømme

Poteter

500 g småpoteter
10 fedd hvitløk
1 stk sitron – (saften)
4 ss honning
2 ts salt
1 ts kvernet pepper
frisk timian

Soyasmør

1 dl soyasaus
1 fedd hvitløk
1 stk sjalottløk
1 stk lime (saften av)

Produkter i oppskriften

Mills No 1 -500g
Mills №1 Normalsaltet
Mills №1 Normalsaltet består av en fin blanding av klaret smør-, rapsolje og kjernemelk. Dette gj… Les mer
Mills Ekte majones 5 kg pakningsbilde
Mills Ekte Majones 5 kg
EPDnr. 2 793 610
Mills Ekte majones, den klassiske norske majonesen. Det høy…
Les mer
Mills Rapsolje 10 liter kanne
Mills Rapsolje 10 l
EPDnr 1 468 347 Mills Rapsolje er velegnet til all matlaging, og til steking på temperaturer innt… Les mer