Libanesisk gryte med søtpotet og mandler
Enkel
Ingredienser
4 porsjon
400 g kjøttdeig
1 stk løk
0.5 ts sort pepper
0.5 ts paprika
0.5 ts spisskummen
0.5 ts nellik
0.5 ts spisskummen
0.5 ts muskat
0.5 ts kanel
0.5 ts kardemomme
200 g søtpotet
2 dl kokende vann
2 dl oksekraft
1 ss tomatpure
3 fedd hvitløk
3 ss hakket koriander
Topping
2 ss vårløk
2 ss ristede mandler
1 ss frisk persille
50 g sherry tomater
Produkter i oppskriften
Plantego' Meksikansk Linse- og bønnesalat 1500g
EPDnr. 5 565 809
Plantego’ Meksikansk linse- og bønnesalat er en smakfull sa… Les mer
Plantego’ Meksikansk linse- og bønnesalat er en smakfull sa… Les mer
Flytende Melange 4×2 l
EPDnr 885 616
Flytende Melange har margarinens gode stekeegenskaper og oljen… Les mer
Flytende Melange har margarinens gode stekeegenskaper og oljen… Les mer
Slik gjør du
1. Varm Flytende Melange i en dyp panne
2. Hakk kjøttdeigen godt opp og tilsett i pannen
3. Etter noen minutter tilsettes løken og alle de malte krydderne. Hvitløken tilsettes helt til slutt. Sett pannen til side.
4. Kok opp vannet og rør ut oksefond og tomatpure i det varme vannet.
5. Kutt søtpoteten i terninger. Ha søtpoteten i oksefond/tomatpure -blandingen
6. Tilsett kjøttdeigen og la alt koke til søtpotetene er nesten ferdige.
7. Tilsett Plantego´ Meksikansk salat og kok til alt er mørt.
8. Avslutt med hakket koriander.
9. Anrett på fat eller tallerken og pynt med finsnittet vårløk, grovhakket persille, tomater og ristete mandler.