Libanesisk gryte med søtpotet og mandler
Enkel
Ingredienser
4 porsjon
400 g kjøttdeig
1 stk løk
0.5 ts sort pepper
0.5 ts paprika
0.5 ts spisskummen
0.5 ts nellik
0.5 ts spisskummen
0.5 ts muskat
0.5 ts kanel
0.5 ts kardemomme
200 g søtpotet
2 dl kokende vann
2 dl oksekraft
1 ss tomatpure
3 fedd hvitløk
3 ss hakket koriander
Topping
2 ss vårløk
2 ss ristede mandler
1 ss frisk persille
50 g sherry tomater
Produkter i oppskriften
Plantego' Meksikansk Linse- og bønnesalat 1500g
EPDnr. 5 565 809
Plantego’ Meksikansk linse- og bønnesalat er en smakfull sa… Les mer
Plantego’ Meksikansk linse- og bønnesalat er en smakfull sa… Les mer
Flytende Melange 4×2 l
EPDnr 885 616
Flytende Melange har margarinens gode stekeegenskaper og oljen… Les mer
Flytende Melange har margarinens gode stekeegenskaper og oljen… Les mer
Slik gjør du
1
Varm Flytende Melange i en dyp panne
2
Hakk kjøttdeigen godt opp og tilsett i pannen
3
Etter noen minutter tilsettes løken og alle de malte krydderne. Hvitløken tilsettes helt til slutt. Sett pannen til side.
4
Kok opp vannet og rør ut oksefond og tomatpure i det varme vannet.
5
Kutt søtpoteten i terninger. Ha søtpoteten i oksefond/tomatpure -blandingen
6
Tilsett kjøttdeigen og la alt koke til søtpotetene er nesten ferdige.
7
Tilsett Plantego´ Meksikansk salat og kok til alt er mørt.
8
Avslutt med hakket koriander.
9
Anrett på fat eller tallerken og pynt med finsnittet vårløk, grovhakket persille, tomater og ristete mandler.