Libanesisk kjøttgryte

Enkelt
min.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Varm Flytende Melange i en dyp panne og tilsett kjøttdeigen. Hakk den godt opp.

Etter noen minutter tilsettes løken og alle de malte krydderne

Hvitløken tilsettes helt til slutt.

Sett pannen til side.

Kutt søtpoteten i terninger.

Kok opp vannet og rør ut oksefond og tomatpure i det varme vannet.

Ha søtpoteten i blandingen

Tilsett kjøttdeigen og la alt koke til søtpotetene er nesten ferdige.

Tilsett Plantego´ Meksikansk salat og kok til alt er mørt.

Tilsett så hakket koriander.

Anrett på fat eller tallerken og pynt med finsnittet vårløk, grovhakket persille, tomater og ristete mandler.

 

 

Antall porsjoner:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 0.5 ts sort pepper
  • 0.5 ts paprika
  • 0.5 ts spisskummen
  • 0.5 ts nellik
  • 0.5 ts spisskummen
  • 0.5 ts muskat
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme
  • 200 g søtpotet
  • 2 dl kokende vann
  • 2 dl oksekraft
  • 1 ss tomatpure
  • 300 g Plantego' Meksikansk Linse- og bønnesalat 1500g
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss hakket koriander
  • 3 ss Flytende Melange 4x2 l
  • Topping
  • 2 ss vårløk
  • 2 ss ristede mandler
  • 1 ss frisk persille
  • 50 g sherry tomater