Martins store, danske platte

Enkelt
min.
Det er deilig å spise dansk mat i Norge, noe Martin Christensens store, danske platte er et fristende bevis på. På denne fjøla får du en deilig miks av det beste dansk husmannskost har å by på. Husmannskost består ofte av retter med få og enkle ingredienser. Når du ikke har noen ting å skjule deg bak, kan små feil bli veldig synlig. Derfor må råvarer og tilberedning være hundre prosent hver eneste gang, i alle ledd. Det er i alle fall Martins filosofi.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Legg opp tomatsild

  2. Del det hardkokte egget i to. Legg rekene opp på de to halve eggene og topp med Mills Majones

  3. Stek rødspette, dander med dansk remulade (lages på Mills ekte majones)

    Her er vår oppskrift på dansk remulade

  4. Legg opp røkelaks, pynt med dill

  5. Tilbered hakkebøff slik; Bland hakket storfekjøtt, salt og pepper. Stek gyllen i flytene melange, og legg til side.

    Topp med langtidsstekt løk; Kutt løk og stek den på svak varme i samme stekepanne som hakkebøffen, til løken er myk og gyllen. Smak til med S&P.

  6. Posteien legges opp med stekt bacon og champignon (i skiver)

  7. Legg opp roastbiff i skiver

  8. Legg opp Brie med rødvinssyltede valnøtter,
    Rødvinssyltede valnøtter; kok valnøtter i vann i 1 min. bytt vann og gjenta 3 ganger, deretter kok nøttene i 1 dl rødvin og 1 dl sukker til laken blir til sirup. Kjøl av.

  9. Dander alt på en stor platte eller fjøl og server med hjemmebakt Dansk rugbrød og smør

Antall porsjoner: