
Remonce til kanelknuter
Remonce er en smør-, sukker- og kanelblanding som brukes som fyll i gjærbakst, særlig i kanelbakst. Det er en viktig del av smaken og saftigheten i klassiske danske og norske bakverk som kanelsnurrer og kanelstenger. Denne oppskriften er nok remons til ca 40 boller kanelknuter.
Ingredienser
Grunnresept hvetebakst (se link)
Kanelremonce
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Bruk grunnoppskriften på hvetebakst». Lag samme deig, klapp den flat og legg på kjøl ca 2 timer dekket med plast.
2. Lag remoncen ved å piske sammen Mills No1 Normalsaltet, sukker, salt og kanel til en jevn masse.
3. Kjevle ut deigen til den er ca 1 cm tykk og 70-80 cm lang.
4. Smør på et godt lag med kanelremonce og brett over 1/3 fra hver side (blir 3 lag med deig).
5. Kjevle den litt ned og del med pizzahjul i strimler på ca 120g. Knytt knuter og sett på plate. Hev og stek på 165°C i 12-15 min i convection ovn eller på 210°C i vanlig ovn uten luft i 12-15 min.
6. Hev og stek på 165°C i 12-15 min i convection ovn eller på 210°C i vanlig ovn uten luft i 12-15 min.
