
Slik lager du en enkel og fristende tacobuffet
Hele Norges fredagsfavoritt er en sikker vinner, også på buffeten. Plukk og miks fra disse tipsene for å sette sammen en tacobuffet som passer din kantine.
Bergenet lesetid: 4 minutter

Proteiner
- Krydret pulled kylling – langtidskokt og trukket kylling med tacokrydder, lett å holde varm i serveringen. Kan fint kjøpes ferdig om det skal gå raskt.
- Linse- og bønneblanding – prøv gjerne Plantego’ Meksikansk linse-og bønnesalat. Den kommer i en praktisk pose på 1500 gram og kan enten serveres kald eller varmes før servering.
- Stekt kjøttdeig – en klassiker på norsk tacobord, og enkel å tilberede. Krydre med ferdig tacokrydder eller bland ditt eget krydder om du ønsker din egen signatur. Bland gjerne inn brune bønner om du ønsker det – det er bra for både helsen og økonomien.
- Stekt halloumi i terninger – et populært alternativ til kjøtt. Smaker best nystekt, forberedes helst rett før servering.

Dipper og sauser
- Salsa – det finnes mange hermetiske salsaer på markedet. Vi anbefaler å prøve Mills Salsa, en fersk salsa med mye smak. Den er i tillegg allergenfri, vegansk og produseres i Norge. Kommer i en praktisk bøtte på 2,5 kg.
- Kremet jalapeñodressing – lages med rømme, majones og finhakket syltet jalapeño.
- Guacamole – lages enkelt med avokado, lime og litt salt og pepper. Bruk én stk. lime pr. to stk. avokado og bland med stavmikser.
- Rømme – viktig for mange på tacoen. Velg gjerne ekstra lett rømme, i tråd med kostrådene.
- Srirachamajones – røkt, kremet og litt spicy. En skikkelig trendy smak. Prøv gjerne Mills Srirachamajones, fiks ferdig og klar til bruk.
- Mills Mango- og chilimajones – er en populær smaksmajones som kombinerer søtt og sterkt. Passer også godt til taco.
Salsa til overs?
Skulle du få rester av salsa igjen etter tacobuffeten kan den fint fryses. Prøv den gjerne også som tilbehør til burger eller lag ferdige wraps med tacorestene.

Grønnsaker og topping
- Syltet rødløk – enkelt å lage på forhånd, gir både farge og syre. Denne 1-2-3 oppskriften på syltelake er superenkel om du vil lage rødløken selv.
- Mais stekt med chili og smør – bruk fersk eller frosset mais som freses raskt i stekepanne og krydres med chiliflak. En klatt med Mills No1 gir god ekstra god smak.
- Ovnsbakt paprika i strimler – søt og myk, kan bakes sammen med løk for ekstra smak.
- Reddik i tynne skiver – sprøtt og fargerikt, gir en pepperaktig kontrast.
- Mango med chili og lime – frisk og tropisk, perfekt som sødmefylt topping
Tilbehør
- Minihvetetortillas – lett å varme og servere i stablede bunker.
- Nachochips i skåler – sprøtt, godt og glutenfritt.
- Knust feta eller revet cheddar – gjerne begge deler for variasjon.
- Blandet frisk grønn salat– for de som vil spise litt grønnere.









