Scones med havre og frukt
Enkel
1 t 20 min
Scones med havre og frukt, et tradisjonelt engelsk søtt bakverk. Kan serveres til frokost, lunsj eller i forbindelse med møtemat. Scones er enkle å lykkes med og har du først bestemt deg for å bake dem, sørg for å bake nok! Oppskriften på denne siden er en variant med rikelig tørket frukt. Prøv dem som…
Ingredienser
12 porsjon
180 g hvetemel
130 g havregryn
20 g bakepulver
50 g sukker
2 g salt
300 g matyoghurt
20 g rosiner
20 g dadler
20 g aprikoser
20 g tranebær
1 stk egg til pensling
Produkter i oppskriften
Mills №1 Normalsaltet
Mills №1 Normalsaltet består av en fin blanding av klaret smør-, rapsolje og kjernemelk. Dette gj… Les mer
Slik gjør du
1. Bland matyoghurten og fruktene dagen før.
2. Temperer de øvrige råvarene og bland alt lett sammen. Pakkes i plast og settes på kjøl 1 time eller til dagen etter.
3. Kjevles til ca 2 cm tykkelse deles i passende stykker ca. 70 g (gir 12 scones med denne deigen)
4. Pensles sconsene med egg.
5. Stekes på 180°C i 10 minutter.