Scones med havre og frukt

Enkelt
80 min.
Scones med havre og frukt, et tradisjonelt engelsk søtt bakverk. Kan serveres til frokost, lunsj eller i forbindelse med møtemat. Scones er enkle å lykkes med og har du først bestemt deg for å bake dem, sørg for å bake nok! Oppskriften på denne siden er en variant med rikelig tørket frukt. Prøv dem som et altenativ til vaffeldagen i kantina!
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du 

Bland matyoghurten og fruktene dagen før.

Temperer de øvrige råvarene og bland alt lett sammen.

Settes på kjøl 1 time eller til dagen etter. Pakkes i plast.

Kjevles til ca 2 cm tykkelse deles i passende stykker ca. 70 g (gir 12 scones med denne deigen)

Pensles med egg.

Stekes på 180°C i 10 minutter.

Ekstra luksus blir det å servere Sconsene med en salt karamellsaus

Det er mange måter å smaksette scones på, her finner du en med havre og nøtter

Om du ønsker en enklere Scones, her er  oppskrift på Scones med vanilje

Antall porsjoner:

  • 180 g hvetemel
  • 130 g havregryn
  • 20 g bakepulver
  • 50 g sukker
  • 2 g salt
  • 75 g Olivero 2 kg boks
  • 300 g matyoghurt
  • 20 g rosiner
  • 20 g dadler
  • 20 g aprikoser
  • 20 g tranebær
  • 1 stk egg til pensling

Produkter i oppskriften

olivero 2 kg

Olivero 2 kg boks