Marsipankuler
Ingredienser
40 porsjon
400 g marsipan, rå, minst 50 % mandler
f,eks Odense ekte marsipan
40 g Baileys
kan sløyfes eller byttes ut med en annen smak
100 g valnøttkjerner
100 g nougat
Odense nougat passer bra
Smeltet sjokolade
Slik gjør du
1. Legg til side halve nøttekjerner til pynt. (Oppskriften gir 40 kuler, så da trenger du 40 stk halve nøttekjerner til pynt)
2. Hakk resten av nøttene.
3. Kna sammen marsipan, Baileys og hakkede nøtter
4. Del marsipanblandingen i 40 like store biter og rull disse bitene til kuler.
5. Skjær nougaten i 40 like store biter.
6. Trykk marsipankulene litt flate, legg en bit nougat på hver og form marsipanen rundt nougaten.
7. Smelt sjokoladen og rull kulene i den. Pynt med de halve valnøttkjernene.
8. Oppbevar konfekten kjølig, men helst ikke i kjøleskap.
Kommentarer