Sirupsnipper
Ingredienser
4 porsjon
1,5 dl kremfløte
150 g sirup
Lys eller mørk – ditt valg
150 g sukker
480 g siktet hvetemel
0,5 ts kanel
0,25 ts pepper
0,25 ts malt ingefær
0,25 malt stjerneanis
1 ts natron
Produkter i oppskriften
Melange Margarin 12 x 1 kg
EPDnr 4 670 253
Matlagingsklassikeren siden 1919. En unik sammensetning av p… Les mer
Matlagingsklassikeren siden 1919. En unik sammensetning av p… Les mer
Slik gjør du
1
Ha kremfløte, sirup og sukker i en stor kasserolle. Kok opp og trekk bort fra varmen.
2
Rør inn Melange og avkjøl blandingen til romtemperatur. Hell massen over i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
3
Sikt inn alt det tørre og kjør maskinen på lav hastighet til deigen er eltet sammen. Deigen kan også eltes sammen for hånd.
4
Sett deigen kaldt i en time, gjerne natten over
5
Ha litt mel på underlaget og kjevle deigen jevn og tynn, til cirka 2 mm tykkelse.
6
Bruk linjal og bakkelspore/baketrinse til å skjære ut sirupssnipper på 5 × 5 cm.
7
Løft kakene over på stekebrett med bakepapir. Det er plass til cirka 16 – 20 snipper per brett.
8
Stek sirupssnippene på 175 °C i 7-10 min
Kommentarer