Marsipankuler
Ingredienser
40 porsjon
400 g marsipan, rå, minst 50 % mandler
f,eks Odense ekte marsipan
40 g Baileys
kan sløyfes eller byttes ut med en annen smak
100 g valnøttkjerner
100 g nougat
Odense nougat passer bra
Smeltet sjokolade
Slik gjør du
1
Legg til side halve nøttekjerner til pynt. (Oppskriften gir 40 kuler, så da trenger du 40 stk halve nøttekjerner til pynt)
2
Hakk resten av nøttene.
3
Kna sammen marsipan, Baileys og hakkede nøtter
4
Del marsipanblandingen i 40 like store biter og rull disse bitene til kuler.
5
Skjær nougaten i 40 like store biter.
6
Trykk marsipankulene litt flate, legg en bit nougat på hver og form marsipanen rundt nougaten.
7
Smelt sjokoladen og rull kulene i den. Pynt med de halve valnøttkjernene.
8
Oppbevar konfekten kjølig, men helst ikke i kjøleskap.
Kommentarer