Ganache – Super til å dekorere kaker med
Enkel
En silkemyk, mørk og fristende Ganache basert på fløte og god, mørk sjokolade. Det er prikken over kaken. Vær gjerne raus når du pynter denne, så god er den nemlig. Oppskriften har vi fått fra Baker og konditorlandslaget.
Ingredienser
1 porsjon
240 g fløte
180 g mørk sjokolade
Slik gjør du
1. Hakk opp sjokoladen og putt den i en bolle.
Varm opp fløte og hell den over sjokoladen
Rør i sirkulære bevegelser med en slikkepott til sjokoladen og fløten blandes og får en tykk, blank konsistens.
La stå på benken/i kjøleskap til den har satt seg.
Ganachen kan gjerne lages dagen før du skal bruke den.
Du får best resultat dersom du bruker den romtemperert.
Grunnoppskriften på sjokoladekake i 1/1 gastronorm
Om du vil bruke en god smørkrem; Her finner du oppskriften på en god smørkrem med både sjokolade, kakao og kaffe