Ganache – Super til å dekorere kaker med

Enkelt
min.
En silkemyk, mørk og fristende Ganache basert på fløte og god, mørk sjokolade. Det er prikken over kaken. Vær gjerne raus når du pynter denne, så god er den nemlig. Oppskriften har vi fått fra Baker og konditorlandslaget.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Hakk opp sjokoladen og putt den i en bolle

Varm opp fløte og hell den over sjokoladen

Rør i sirkulære bevegelser med en slikkepott til sjokoladen og fløten blandes og får en tykk, blank konsistens.

La stå på benken/i kjøleskap til den har satt seg.

Ganachen kan gjerne lages dagen før du skal bruke den.

Du får best resultat dersom du bruker den romtemperert.

Grunnoppskriften på sjokoladekake i 1/1 gastronorm

Om du vil bruke en god smørkrem

Her finner du oppskriften på en mørk glasur

Antall porsjoner:

  • 240 g fløte
  • 180 g mørk sjokolade