
Piroger med kjøttdeig og Plantego’ Meksikansk bønnesalat
Darius Griscenka byr på fristende piroger med et smaksrikt fyll av kjøttdeig og Plantego’ meksikansk linse – og bønnesalat. Pirogene er selvsagt godt egnet som et lite måltid i seg selv, men Darius liker også å servere dem som tilbehør til en squashsuppe med søtpotetchips. Den finner du oppskrift på lenger ned på siden.
Følg denne linken til vårt intervju med Darius som månedens kokk på KOKKEKNEP
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Plantego’ Meksikansk linse- og bønnesalat er en smakfull sa… Les mer
Matlagingsklassikeren siden 1919. En unik sammensetning av p… Les mer
Slik gjør du
Ha hvetemelet i en bolle, fordel inn margarinen og bland godt
Bland 3 egg med seterrømmen i en separat bolle
Tilsett egg og rømmeblandingen til melblandingen, bland godt til en smidig deig.
Plasser deigen på kjøl i ca 30 minutter
Lag fyllet; Finhakk løk, bland den med kjøttdeigen.
Stek kjøttdeig og løk i en panne, tilsett Plantego’ meksikansk bønnesalat og ta av varmen
Ta deigen ut av kjøla, rull ut deigen i små kuler på ca 80g
Fyll deigkulene med fyllet og form til piroger (se bildet)
Forvarm ovnen til 180 grader
Dekk bakeplater med bakepapir, og sett pirogene på platen med litt mellomrom
Etter 5 minutter i ovnen pensler du pirogene med et pisket egg
Pirogene stekes mellom 20 – 40 minutter til de er gyldne i fargen (steketiden varierer i forhold til størrelsen på pirogene)