Scones med vanilje
Enkel
1 t 20 min
Scones er et tradisjonelt britisk bakverk. De er enkle å bake. Server dem som et søtt alternativ til frokost eller lunsj med f.eks brunost eller syltetøy. Eller kanskje med en salt karamellsaus på toppen.
Ingredienser
11 porsjon
350 g hvetemel
5 g vaniljesukker
20 g bakepulver
50 g sukker
2 g salt
240 g kefir
20 g sitronsaft
1 stk egg til pensling
Produkter i oppskriften
Mills №1 Normalsaltet
Mills №1 Normalsaltet består av en fin blanding av klaret smør-, rapsolje og kjernemelk. Dette gj… Les mer
Slik gjør du
1. Temperer råvarene og bland alt lett sammen.
2. Pakk deigen i plast. Settes på kjøl 1 time eller, om du har tid og det passer bedre, til dagen etter.
3. Deigen kjevles til ca 2 cm tykkelse. Deles i passende stykker ca. 70 g (11 stk). Kan formes etter ønske; for eksempel runde, firkantede eller trekant.
4. Pensles med egg.
5. Stekes på 180°C i 10 minutter. En salt karamellsaus passer godt å servere på scones. Oppskriften finner du her