
Scones med vanilje
Enkel
1 t 20 min
Scones er et tradisjonelt britisk bakverk. De er enkle å bake.
Server dem som et søtt alternativ til frokost eller lunsj med f.eks brunost eller syltetøy.
Eller kanskje med en salt karamellsaus på toppen.
Ingredienser
11 porsjon
350 g hvetemel
5 g vaniljesukker
20 g bakepulver
50 g sukker
2 g salt
240 g kefir
20 g sitronsaft
1 stk egg til pensling
Produkter i oppskriften
Mills No1 Normalsaltet
EPDnr 6 118 632
Vi vet at mange elsker smaken av smør og de gode bruksege… Les mer
Vi vet at mange elsker smaken av smør og de gode bruksege… Les mer
Slik gjør du
1
Temperer råvarene og bland alt lett sammen.
2
Pakk deigen i plast. Settes på kjøl 1 time eller, om du har tid og det passer bedre, til dagen etter.
3
Deigen kjevles til ca 2 cm tykkelse. Deles i passende stykker ca. 70 g (11 stk). Kan formes etter ønske; for eksempel runde, firkantede eller trekant.
4
Pensles med egg.
5
Stekes på 180°C i 10 minutter. En salt karamellsaus passer godt å servere på scones. Oppskriften finner du her