Syltet/kandiserte appelsinskall

Enkelt
min.
Appelsinskall som er syltet/kandiserte. Friskt, søtt og litt bittert. Verdt å prøve som erstatning for korinter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Velg appelsiner med tykt skall
Skrell appelsinene og skrap bort litt av det hvite på innsiden
(det er her bittersmaken sitter)

Del skallet i biter eller strimler

Kok skallet i vann 15 – 20 min, sil og skyll godt
(dette fjerner bittersmak)
Gjenta denne prosessen minst 2 ganger til

Kok opp vann og sukker

Tilsett de forkokte appelsinskallene

Kok på svak varme i 15 – 20 min. til ca 115 – 118°C (bruk et termometer) . Koker du skallene lenger får de en hardere og tørrere konsistens.

Legg på brett til avkjøling

Vi har brukt disse med et kjempegodt resultat i disse to oppskriftene;

Stollen fra BKL

Julekake med appelsin fra BKL

Antall porsjoner:

  • 250 g appelsinskall
  • 500 g sukker
  • 250 g vann