Syltet/kandiserte appelsinskall
Enkel
Appelsinskall som er syltet/kandiserte. Friskt, søtt og litt bittert. Verdt å prøve som erstatning for korinter.Vi har brukt disse med et kjempegodt resultat i oppskriftene du finner nedesrt på siden
Ingredienser
1 porsjon
250 g appelsinskall
500 g sukker
250 g vann
Slik gjør du
1. Velg appelsiner med tykt skall. Skrell appelsinene og skrap bort litt av det hvite på innsiden av skallet (det er her bittersmaken sitter). Del skallet i biter eller strimler.
2. Kok skallet i vann 15 – 20 min, sil og skyll godt (dette fjerner bittersmak) Gjenta denne prosessen minst 2 ganger til.
3. Kok opp vann og sukker . Tilsett de forkokte appelsinskallene.
4. Kok på svak varme i 15 – 20 min. til ca 115 – 118°C (bruk et termometer) . Koker du skallene lenger får de en hardere og tørrere konsistens.
5. Legg på brett til avkjøling.