Til tross for at desember bugner over av julemat og søtsaker, både hjemme, på julebord og på jobb, så vil en julebuffet i kantinen alltid bli satt stor pris på. Dette bidrar til å skape julestemning og hyggelig atmosfære på arbeidsplassen, før gjestene gjør seg klare til å ta juleferie.

 

Her får du en komplett oversikt over hvordan du skaper den ultimate julebuffeten i kantinen.

Inviter til julefest

Informer gjerne i god tid på forhånd om at det blir julefest med julebuffet i kantinen. Da kan gjestene se frem til maten og du kan øke besøkstallene og salget.

 

Pynt til jul

Med litt julepynt blir det ekstra hyggelig stemning. Sett på julemusikk, legg frem juleduker og julelys, og la de ansatte ha på nisseluer i stedet for kokkeluer.

 

Maten

Det viktigste av alt er selvsagt maten. Julemat er mer enn ribbe og pinnekjøtt. Ha gjerne flere stasjoner slik at gjestene enkelt finner det de ønsker å spise.

Klassisk varmmat:

Ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker og medisterpølser er klassiske varmretter som serveres i en julebuffet. Akkompagnert av rødkål, surkål, ertestuing, bakte epler og svisker, rotmos og poteter.

Spekemat og kjøttpålegg:

Spekemat hører også til julen. Lag et spekematbord med ulike typer av speket mat. Her egner klassisk tilbehør som potetsalat, eggesalat, rødbetsalat, frisk frukt som melon, fikener og druer, for ikke å glemme nystekt godt brød. Prøv for eksempel grove bagetter. Finn også frem litt kjøttpålegg som leverpostei. Server den gjerne lun sammen med stekt sopp og bacon.

Sildebord:

Et bugnende sildebord er en viktig del av en fullverdig julebuffet. Kryddersild, tomatsild, sherrysild, ingefærsild, sennepssild og sursild bør finnes på et sildebord. Klassisk tilbehør er kokt egg og rå løk i ringer. Ekte dansk rugbrød bør finnes på bordet, men hva med å prøve et spennende frukt- og nøttebrød til silden? Du kan også lage egne silderetter; som for eksempel tomatsild med bakt rødløk, paprikasild med potetsalat på sprøstekt rugbrød.

Dessert:

En enkel og god måte å lage dessert på, er å servere klassisk riskrem med rød saus. Et godt tips her er å ha risgrøt til lunsj dagen i forveien, og bruke restene til å ha riskrem til dessert. Server gjerne desserten i små porsjonsbegere.

Mersalg:

En god måte å generere mersalg på er å hjelpe gjestene med juleforberedelsene. Ikke alle har tid til å bake hjemme og velger å kjøpe ferdigbakst. Ved å selge hjemmelaget bakst i kantinen blir juleforberedelsene enda enklere. Lag både store og små poser med julekaker for salg samt biscotti i små gaveposer som kan gis som gave. Har du noen i kantinen som er god på sjokolade, er også julekonfekt en populær salgsvare i førjulstiden.