Kokosmakroner
Ingredienser
4 porsjon
180 g egghvite
250 g kokos
500 g sukker
200 g Smeltet mørk sjokolade
Til pynt – kan sløyfes
Produkter i oppskriften
Mills №1 Normalsaltet
Mills №1 Normalsaltet består av en fin blanding av klaret smør-, rapsolje og kjernemelk. Dette gj… Les mer
Slik gjør du
OBS; her er det viktig å være helt nøyaktig med temperaturene
1. Bland eggehviter, kokos og sukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp under stadig omrøring. Massen skal bli seig og ligne på tykk risengrynsgrøt, men den må ikke koke (ca.70°c). Trekk kasserollen til side og rør inn Mills №1
2. Bruk to teskjeer og lag store fine topper på et stekebrett med bakepapir. Kokosmakronene må stå min. 1-2 time i romtemperatur før stek. Trykk ned tuppen du får om massen sprøytes. For å minske tiden kan makronene settes på kjøl .
3. Stek kokosmakronene ved 160°C i ca 10-12 minutter. La de avkjøle seg litt på brettet før du løfter dem over på en rist. Har du lyst på noe ekstra godt kan du dyppe kokosmakronene halvveis i smeltet sjokolade.
Kommentarer