Sirupsnipper
Ingredienser
4 porsjon
1,5 dl kremfløte
150 g sirup
Lys eller mørk – ditt valg
150 g sukker
480 g siktet hvetemel
0,5 ts kanel
0,25 ts pepper
0,25 ts malt ingefær
0,25 malt stjerneanis
1 ts natron
Produkter i oppskriften
Melange Margarin 12 x 1 kg
EPDnr 4 670 253
Matlagingsklassikeren siden 1919. En unik sammensetning av p… Les mer
Matlagingsklassikeren siden 1919. En unik sammensetning av p… Les mer
Slik gjør du
1. Ha kremfløte, sirup og sukker i en stor kasserolle. Kok opp og trekk bort fra varmen.
2. Rør inn Melange og avkjøl blandingen til romtemperatur. Hell massen over i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
3. Sikt inn alt det tørre og kjør maskinen på lav hastighet til deigen er eltet sammen. Deigen kan også eltes sammen for hånd.
4. Sett deigen kaldt i en time, gjerne natten over
5. Ha litt mel på underlaget og kjevle deigen jevn og tynn, til cirka 2 mm tykkelse.
6. Bruk linjal og bakkelspore/baketrinse til å skjære ut sirupssnipper på 5 × 5 cm.
7. Løft kakene over på stekebrett med bakepapir. Det er plass til cirka 16 – 20 snipper per brett.
8. Stek sirupssnippene på 175 °C i 7-10 min
Kommentarer